RoosRos Architecten


Laurens Jzn Costerstraat 2 3261 LH Oud-Beijerland
0186- 69 15 80 Klik om te bellen

Over RoosRos Architecten

RoosRos Architecten is een landelijk werkend, fullservice architectenbureau met ruim zeventig medewerkers. Wij maken architectuur. Al meer dan vijfenzestig jaar. Projecten van klein tot groot, van complex tot eenvoudig. Binnen budget en boven verwachting. Ons team bestaat uit een mix van jonge enthousiastelingen en solide ervaringsdeskundigen. Vanuit Oud-Beijerland en Goes werken wij aan betekenisvolle architectuur. Architectuur mét en vóór mensen.

RESPECTVOL RENTMEESTERSCHAP
Voor vandaag én morgen
RoosRos staat voor Respectvol Rentmeesterschap. We voelen ons verantwoordelijk voor een leef-, woon- en werkomgeving die bijdraagt aan het welbevinden en geluk van mensen. Niet alleen vandaag maar ook morgen, voor de huidige én de toekomstige generaties.

Rentmeesterschap
Niet voor niets werken we vanuit de missie ‘respectvol rentmeesterschap’. We voelen, juist ook in ons vak, de inspanningsverplichting om de wereld zo goed mogelijk te onderhouden en na te laten.

Van missie naar visie
Die missie is vertaald in onze visie: gezond én toekomstgericht ontwerpen. Dat maken we waar door in onze projecten langs drie lijnen te denken, werken en ontwerpen:

GEZOND
Binnenstebuiten
De mens is gemaakt om buiten te leven. Toch brengen wij gemiddeld 90% van onze tijd door in gebouwen. Een gezond gebouw is dus essentieel. Dat vraagt om gebouwen die bijdragen aan het welbevinden van haar gebruikers en bewoners. Gebouwen waarin zij zich goed voelen én die ook daadwerkelijk gezond zijn.

Comfortabel
RoosRos ontwerpt gezonde gebouwen. Comfortabel en gebruiksvriendelijk. Met daglicht, uitzicht en contact tussen binnen en buiten. Wij houden rekening met de eigenschappen van materialen, de ervaring van (klimaat)installaties en hun effecten op de beleving van de ruimte. We verdiepen ons in de gezondheidsaspecten van mensen, de invloed die onze gebouwen daarop hebben en onderzoeken hoe we die in onze ontwerpen kunnen toepassen.

TOEKOMSTGERICHT
Toekomstwaarde
Een gebouw met toekomstwaarde, is een gebouw dat gezond en toekomstbestendig is. Het is  nergiezuinig, belast het milieu minimaal en kan flexibel meebewegen met veranderingen.

Aanpasbaar in de tijd
Wij geven gebouwen een heldere, generieke basisopzet. Zorgen er daardoor voor dat ze in de toekomst relatief eenvoudig een andere functie kunnen krijgen. Hoe groter het vermogen tot aanpassen en transformeren hoe duurzamer.

Duurzaam denken
Wij maken gebouwen intrinsiek duurzaam. We gaan op een nuchtere, doordachte manier om met passieve energie, detaillering en materiaal. Wij hergebruiken zoveel mogelijk producten en grondstoffen. Denk aan kringlopen op het gebied van energie, water, materiaal en afval. Maar ook aan het benutten van reststromen en het gebruik van zoveel mogelijk lokale en hernieuwbare producten. Circulair bouwen.

Foto's

Kantoor Oud-Beijerland

RoosRos Architecten in het kort

Soort gebouw

Architectenbureau
Bedrijfsgebouwen
Herbestemming
Recreatiebouw
Renovatie
Restauratie
Technisch
Utiliteitsbouw
Woningbouw

Overig

Ingeschreven in het architectenregister

Aangesloten bij BNA

Ja

Onze locatie

RoosRos Architecten


Laurens Jzn Costerstraat 2 3261 LH Oud-Beijerland
0186- 69 15 80 Klik om te bellen