Moons BNA Marina


Grotestraat 143 5141 JP Waalwijk
0416560381 Klik om te bellen

Over Moons BNA Marina

Moons Architecten BNA uit Waalwijk bestaat al ruim 30 jaar. We zijn gespecialiseerd als erfgoedontwikkelaar van kerken, kloosters, watertorens en molens. Daarbij kijken we naar duurzame herontwikkeling. Woningen en boerderijen restaureren we met een mix van traditie en eigentijds. We integreren energiemaatregelen om voor een behaaglijk klimaat te zorgen en het monument toekomstgericht te gebruiken.

Rijksmonumenten en ander monumentaal erfgoed vragen om een deskundige aanpak. extra expertise ligt bij woonhuizen, religieus erfgoed en industrieel erfgoed (omzetten naar lofts).We onderzoeken de bestaande situatie, doen voorstellen voor duurzaamheidsmaatregelen en restauratie, vragen alle vergunningen aan. ook zijn we gespecialiseerd in subsidies en leningen voor erfgoed.

In 2018 werden we 2de met de RABO Vastgoedprijs voor onze herontwikkeling van Abdij Koningsoord, waarin een bibliotheek, schouwburg, dorpshuis, kinderdagverblijf en 50 startersappartementen gehuisvest zijn. Hierbij waren we verantwoordelijk voor zowel ontwerp, als vergunningen, subsidie, directietoezicht en interieur (beeldkwaliteitsplan)

In diverse gemeentes, o.a. Den Bosch en Tilburg, is Moons voorzitter van Monumentencommissie en Welstandscommissies geweest, alsmede supervisor bij KVL en in Venray.

We doen zowel heel kleine als grote projecten, met een warme relatie tot onze opdrachtgever en het monument!

Moons Architecten is een kleinschalig, gedreven bureau dat maatwerk levert.

Soort gebouw

Architectenbureau

Onze locatie

Moons BNA Marina


Grotestraat 143 5141 JP Waalwijk
0416560381 Klik om te bellen