Marco Bruijnes Architecten


Zuideinde 93 2421 AC Nieuwkoop
0172575630 Klik om te bellen

Over Marco Bruijnes Architecten

Wij vinden het belangrijk uw wensen te vertalen naar goede architectuur. Met een gedreven team werken wij aan uiteenlopende opdrachten. Marco Bruijnes Architecten BV. is een deskundig allround architectenbureau, geworteld in het groene hart van de Randstad. Naast ontwerp, nieuw- en verbouw zijn we met name gespecialiseerd in restauraties en herbestemmingen van (rijks)monumenten. Het bureau verzorgt het volledige traject, inclusief bouwtoezicht, waarbij onze experts u door het gecompliceerde terrein van regels, subsidies en vergunningen navigeren.  Bij Marco Bruijnes werken wij nauw samen met de opdrachtgever en nemen wij u mee in het ontwerpproces waardoor altijd een persoonlijk resultaat tot stand komt. Op tijd en binnen budget.

Nieuwbouw en verbouw

Of het nu gaat om nieuwbouw of verbouw, wij vinden de balans tussen uw wensen, het budget en de mogelijkheden. Ieder project vraagt om creatieve, deskundige en integere professionals die binnen de regels de beste oplossing vinden. Deze professionals vindt u bij Marco Bruijnes Architecten. Wij verzorgen niet alleen het ontwerp en de bouwkundige tekeningen, maar begeleiden desgewenst het gehele bouwtraject. Als erkend BNA-lid realiseren wij uw bouwplannen vanaf de eerste schets tot de oplevering van uw droomhuis of bedrijfsruimte. Uw nieuwe huis of bedrijfspand moet toekomst-proof zijn. Dat houdt in dat we vanaf het eerste concept rekening houden met de laatste ontwikkelingen als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing (of -opwekking). Marco Bruijnes Architecten BV. bouwt duurzaam en toekomstgericht.


Voor particulier, bedrijven, gemeenten en organisaties

Door onze ruime ervaring kunnen wij ons inleven in de behoeften en wensen van een diversiteit aan opdrachtgevers. De menselijke maat voor particulieren, toekomstgerichte efficiëntie voor bedrijven en duurzaamheid en maatschappelijk belang voor organisaties, stichtingen en gemeenten.

Monumentaal restaureren

Wij hebben inmiddels een flink aantal restauratieprojecten voor monumenten op onze naam staan. Deze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat er veel kennis over monumenten in huis is. Inhoudelijk als het gaat om historische bouwstijlen, detaillering, materialen en verduurzaming en regeltechnisch op het gebied van wetgeving, monumentenvergunningen, SIM subsidie en meerjarenonderhoudsplanning. Wij helpen u graag bij restauratieplannen voor rijksmonumenten, provinciale monumenten en gemeentelijke monumenten.

Specialist in forten

Forten in Nederland representeren een rijke geschiedenis. Wij vinden het belangrijk dat de forten als cultureel erfgoed behouden blijven zodat het verhaal levend blijft en verteld kan worden, ook aan toekomstige generaties.

Bestemmingsplancheck

Heeft u bouwplannen maar twijfelt u aan de mogelijkheden van het bestemmingsplan? Wie als ondernemer of particulier bouwplannen heeft, komt vaak voor een grote uitdaging te staan om de plannen binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan in te passen. Wij onderzoeken voor u de mogelijkheden van het bestemmingsplan en vertalen de regels naar concrete ontwerpmogelijkheden. Als het bestemmingsplan geen of niet voldoende ruimte biedt, zijn er in veel gevallen vergunningsvrije oplossingen mogelijk. 

Subsidie aanvragen
Bent u eigenaar van een rijksmonument, zoals een molen, een kerk of een landhuis? Dan heeft u waarschijnlijk onderhoud aan het rijksmonument en komt u wellicht in aanmerking voor de Sim (voormalig Brim) subsidie. Het subsidiebedrag is bedoeld voor normale onderhoudswerkzaamheden aan een beschermd monument of werkzaamheden die voor het herstel van het monument noodzakelijk zijn. Heeft u hulp nodig bij het indienen van de aanvraag of wilt u een quickscan laten uitvoeren om erachter te komen of u voor subsidie in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Foto's

subsidieaanvraag Landgoed Baest
subsidieaanvraag Landgoed Baest
Restauratie landgoed Soeterbeek
restauratie landgoed Soeterbeek
restauratie landgoed Dijckenburg Noordwijkerhout
nieuwbouw bijgebouw villa aan de Vecht
restauratie villa de Bazel
restauratie villa de Bazel 'Huize Remotus'
restauratie en subsidieaanvraag Fort Honswijk
restauratie en subidieaanvraag Fort Honswijk
restauratie en subsidieaanvraag Fort Honswijk poortgebouw
restauratie gemeentelijk monument kantoor
restauratie woonboerderij
Renovatie villa
renovatie villa interieur
restauratie villa
restauratieplan Genieloods Fort aan de Drecht
nieuwbouw vrijstaande woning met rieten kap
restauratie, funderingsherstel en subisidie NH kerk Woubrugge
restauratie en subsidieaanvraag NH kerk Woubrugge
subsidieaanvraag Remonstrantse kerk Nieuwkoop
ontwerp en nieuwbouw villa aan het water
Restauratie Amsterdams grachtenpand rijksmonument
restauratie en subsidieaanvraag de Meijhoeve monument
Restauratie woonboerderij aan de Nieuwkoopse Plassen rijksmonument
renovatie en verbouwing villa
nieuwbouw luxe villa
ontwerp luxe villa

Marco Bruijnes Architecten in het kort

Soort gebouw

Architectenbureau
Bedrijfsgebouwen
Budget controle
Herbestemming
Interieurarchitect
Recreatiebouw
Renovatie
Restauratie
Technisch
Utiliteitsbouw
Villabouw
Woningbouw
Zeer energiezuinig

Overig

Ingeschreven in het architectenregister

Aangesloten bij BNA

Ja

Onze locatie

Logo Marco Bruijnes Architecten

Marco Bruijnes Architecten

Marco Bruijnes Architecten


Zuideinde 93 2421 AC Nieuwkoop
0172575630 Klik om te bellen