Kolpa Architekten B.V.


Strevelsweg 700/406 3083 AS Rotterdam
010 481 7144 Klik om te bellen

Kwalitatief hoogwaardige plannen
Pragmatische inslag
Ambitieus

Over Kolpa Architekten B.V.

Met een team van 8 tot 10 personen werkt Kolpa Architecten al sinds 1957 aan een sterk gemengd portfolio, van kloeke stadsblokken en fijne zorggebouwen tot duurzame recreatie architectuur en circulaire kantooruitbreidingen.

Het bureau is werkzaam in zowel architectuur als gebiedsontwikkeling en stedenbouw, en ziet het als doel deze disciplines naadloos in elkaar te laten overlopen. Daarbij bouwen we niet aan een eigen oeuvre, maar zoeken we altijd naar context en kwaliteit, specifiek voor elke plek.

Contextueel met karakter
Gebouwen staan nooit alleen, elk project heeft zijn eigen unieke context. Een fysieke context, variërend van open landschappelijk tot hoogstedelijk, maar ook een stedenbouwkundige, historische en sociaal-maatschappelijke context. Deze context is een fundamenteel uitgangspunt in ons werk. Een gebouw moet niet alleen een plek innemen, maar dient ook iets terug te geven aan zijn omgeving, zoals een bijdrage aan een prettige leefomgeving, aan geborgenheid of aan de sociale structuren van een wijk.

Gebouwen die werken
Het programma van eisen meten we altijd langs dezelfde lat, de gebruiker staat hierin centraal. Van de eerste schetsen tot het definitief ontwerp blijft de gebruiker onze partner in het ontwerp. Toch overleven gebouwen hun gebruiker, en daar houden we rekening mee. Het ideale ontwerp is daarom niet alleen een werkend gebouw voor één gebruiker, maar ook aanpasbaar voor toekomstige bestemmingen.

Houdbaar is duurzaam
Kolpa staat voor bestendige, hoogwaardige architectuur: ‘Houdbaarheid’ is de eerste, simpelste en meest effectieve vorm van duurzaamheid. Hoogwaardige materialen in een tijdloos ontwerp – eigentijds, maar niet modieus. We streven naar de ultieme combinatie van bewezen kwaliteit en bestendigheid met innovatieve ontwerp- en bouwmethoden. Denk hierbij aan remontabel bouwen met donorstaal, aan het toepassen van bio-based materialen of aan het creëren van fijne werkplekken, bij voorkeur doormiddel van low-tech klimaat-oplossingen.

Architectuur is een ambacht
Kolpa Architecten is een ervaren bureau waar technische kwaliteit, materiaalkennis en detaillering voorop staan. Al meer dan 60 jaar werken we met veel zorg en aandacht aan verfijnde en hoogwaardige gebouwen en aan vernieuwingen in ontwerp- en bouwproces.

Wendbaar en efficiënt
Ons team is relatief klein en kan daardoor snel, assertief en flexibel werken. Als ontwerpend ontwikkelpartner gaan we in een vroeg stadium in dialoog met opdrachtgevers en gemeenten, zijn we onderdeel van intensieve participatietrajecten en betrekken we actief actoren en belanghebbenden.

Met adviseurs en uitvoerders werken we samen in BIM. Dankzij een slimme afstemming tussen ontwerpers en modelleurs is het bureau in staat projecten volledig te modeleren volgens de BIM-richtlijnen, van schetsontwerp tot uitvoeringsontwerp. Samen met onze vergaande kennis van zaken en jarenlange ervaring in het vak resulteert dit in een uiterst wendbaar en efficiënt ontwerp- en bouwproces.

Foto's

Kolpa Architekten B.V. in het kort

Soort gebouw

Architectenbureau
Bedrijfsgebouwen
Herbestemming
Recreatiebouw
Stedenbouw
Technisch
Utiliteitsbouw
Woningbouw
Zeer energiezuinig

Project

De Dirigent, Naaldwijk
Happy Days, Zoetermeer
Parel in de Polder, Stolwijk
Park de Reeuwijkse Plassen, Reeuwijk
Puur Exloo, Exloo

Overig

Ingeschreven in het architectenregister

Aangesloten bij BNA

Ja

Team

Onze locatie

Kolpa Architekten B.V.


Strevelsweg 700/406 3083 AS Rotterdam
010 481 7144 Klik om te bellen