bna CIER Architecten bv


Bolkensteeg 25 5103 AA Dongen
0162 372 220 Klik om te bellen

Maak Kennis Met Onze Beeldende Kracht

Over bna CIER Architecten bv

Beeldende kracht

CIER ARCHITECTEN is een allround architectenbureau dat werkt aan de meest uiteenlopende projecten op het gebied van wonen, werken, leren en zorgen.

Door onze ruime kennis en ervaring denken wij al graag in de initiatieffase mee en kunnen we het hele bouwproces tot en met oplevering begeleiden.

CIER ARCHITECTEN streeft geen eigen architectuurstijl na, integendeel, wij gaan juist de dialoog aan met onze opdrachtgever. Elke ontwerpopgave wordt beschouwd als uniek vraagstuk met specifieke randvoorwaarden.

Wij denken altijd een aantal stappen vooruit en zijn zeer zorgvuldig in de uitvoering.

WE STARTEN MET EEN GOED GESPREK
Eerst koffie! Een ontwerpopgave begint wat ons betreft altijd met een goed gesprek. Een gesprek over eisen en wensen, over mogelijkheden en onmogelijkheden, over het realiseren van dromen…..


Dromen hebben is mooi en geeft ons inspiratie, maar nog mooier is het die droom te realiseren. Dus praten we bij CIER ARCHITECTEN ook over realistische doelen, over haalbaarheid, over tijd en geld. Al die aspecten samen vormen de basis voor onze beeldende kracht.

WERKZAAMHEDEN

Initiatief
In een vroeg stadium kijkt CIER ARCHITECTEN graag naar de mogelijkheden van een locatie of een huisvestingsvraagstuk. We brengen de situatie en randvoorwaarden in kaart en bespreken de eisen en wensen van onze opdrachtgever. Welke kansen zien we? Welke functies zijn mogelijk? Wat is er mogelijk binnen de bestaande wet- en regelgeving?

Met een beknopt huisvestingsonderzoek of stedenbouwkundige verkenning brengen we de kansen en risico’s in beeld. Door onze brede kennis en ervaring zien we vaak oplossingen die niet direct voor de hand liggen. We denken out-of-the-box. Dat is ook onze kracht.


Ontwerp
Een goed ontwerp is een integraal ontwerp, waarbij nagedacht is over alle aspecten van de ontwerpopgave. We houden rekening met het programma van eisen van de opdrachtgever, de voorschriften van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan. Bij elk architectonisch ontwerp wordt rekening gehouden met duurzaamheid, circulaires ontwerpprincipes, energiezuinigheid en bouwkosten. Het eindresultaat van een architectonisch ontwerp is altijd uniek.

Het technisch ontwerp is de bouwkundige vertaling van het ontwerp. CIER ARCHITECTEN integreert constructies en installaties en houdt rekening met eisen op het gebied van energiezuinigheid, isolatie, veiligheid en eigenschappen van materialen. We werken onze ontwerpen uit in digitale 3d-modellen en communiceren met andere partijen via BIM-modellen. We werken accuraat en volgens alle wet- en regelgeving. Onze output is nauwkeurig en volledig.

Realisatie
Voor onze opdrachtgevers begeleiden we het hele proces van realisatie. Als breedwerkend architectenbureau verzorgen wij de aanvraag van de omgevingsvergunning en begeleiden we het gehele bouwproces. We selecteren de juiste uitvoerende partijen en organiseren de contractvorming. We schrijven bestekken en technische omschrijvingen en houden grip op de bouw- en investeringskosten.

CIER ARCHITECTEN organiseert op professionele en onafhankelijke wijze het bouwproces. Daarbij zijn we aanspreekpunt voor opdrachtgever, uitvoerende partijen, gemeente en gebruiker. We zijn kritisch waar het moet en meedenkend waar het kan.

Diensten
Locatiestudies
Haalbaarheids-onderzoeken
Huisvestingsonderzoeken
Programma van eisen
Architectonisch ontwerp
Stedenbouwkundig ontwerp
3D-visualisaties
Technisch ontwerp
Bouw Informatie Model (BIM)
BENG-berekeningen
MPG-berekeningen

CIER ARCHITECTEN is gecertificeerd volgens de kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO 9001-2015 en aangesloten bij de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

CONTACT

bel: (0162) 37 22 20
e-mail: contact@cierarchitecten.nl website: www.cierarchitecten.nl/

bna CIER Architecten bv in het kort

Soort gebouw

Bedrijfsgebouwen
Herbestemming
Renovatie
Restauratie
Utiliteitsbouw
Woningbouw

Aangesloten bij BNA

Ja

Onze locatie

bna CIER Architecten bv


Bolkensteeg 25 5103 AA Dongen
0162 372 220 Klik om te bellen