Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Het Nieuwe Werken

Een succesvol (interieur)concept voor zowel kleine als grote ondernemingen

Steeds meer bedrijven kiezen voor Het Nieuwe Werken, een concept waarbij mensen en organisaties flexibeler omgaan met de werkomgeving. Het Nieuwe Werken biedt namelijk een werkomgeving op basis van activiteiten, een werknemer kiest zijn eigen werkplek (omgeving) die aansluit bij de werkzaamheden van dat moment, waar hij of zij zich prettig bij voelt: werken kan in verschillende flexruimtes, overleggen in vergaderruimtes, concentreren in stilteruimtes en brainstormen in inspiratieruimtes. De flexruimtes hebben ieder een eigen stijl, meubilair en ambiance: bijvoorbeeld een lounge, een tuinkamer, een huiskamer met open haard of een kamer geheel in wit. Iedere ruimte is toegankelijk voor elke werknemer, dit versterkt het onderling contact en brengt nieuwe manieren van samenwerken tot stand.

Doordat werknemers flexibeler en zelfstandiger zijn, ervaren ze meer rust en concentratievermogen. Dit resulteert uiteindelijk in een lager ziekteverzuim, een toename van de productiviteit en prestaties, meer loyaliteit aan de organisatie en een vergrote bereidheid tot overwerken.

Een van de vele voordelen bij Het Nieuwe Werken is de besparing in meubiliar en oppervlakte (huur). De bezettingsgraad wordt niet meer berekend volgens het aantal werknemers, maar volgens het aantal fte. De afkorting fte staat voorfulltime-equivalent, een rekeneenheid waarmee de omvang van een functie of de personeelssterkte kan worden uitgedrukt.

Op welke wijze Het Nieuwe Werken invulling krijgt is per organisatie verschillend. Zowel kleine als grote organisatie hebben al gekozen voor Het Nieuwe Werken o.a. Microsoft, Interpolis, Finext, SNS Reaal, Achmea, Hewlett-Packard, Unilever Nederland, enkele Ministeries, etc.

Op February 23, 2011