Architektenburo Archivice B.V.


Ruimtesonde 9 3824 MZ Amersfoort
0334562626 Klik om te bellen

Over Architektenburo Archivice B.V.

Over ons

Een nieuw huis of een transformatie van jouw huis, het is nogal wat. Zo is het ook belangrijk om de architect te zoeken die bij jou past. Je wilt iemand die goed naar jouw wensen luistert, maar ook kijkt naar wat de mogelijkheden zijn. Denk hierbij aan de mogelijkheden binnen de gemeente, maar ook een architect die kijkt naar de potentie van een gebouw en omgeving.

Archivice is hét bureau die jou kan helpen met jouw woonvraagstuk. Dit doen wij al sinds 1995. Onze aanpak is persoonlijk, creatief, enthousiast, out-of-the-box en met oog voor detail. Wij zijn het bureau die niet tegenover je staat, maar naast je staat.

De aanpak

Hoe het gehele (ontwerp)traject er voor jouw persoonlijk eruit zal zien, hangt af van wanneer je op welk punt instapt. Wij kunnen jouw helpen van begin tot eind (en daarna ????), maar wij kunnen ook bijvoorbeeld de bouwbegeleiding uit handen nemen. Wat wij ook doen, jij als opdrachtgever, staat altijd centraal. Wij staan voor jouw belangen
Jouw gevoel van thuis heeft te maken met wie jij bent en hoe jij het leven inricht. Je thuis voelen is een persoonlijk gevoel en het ontwerp dient hierbij aan te sluiten. Jouw nieuwe huis moet je doen thuiskomen. Archivice kan jou hierbij ondersteunen.

Wonen

Een je eigen droomwoning bouwen of een bestaande woning verbouwen tot een nieuw paleis, inclusief alle moderne oplossingen. Dit doen wij al meer dan 25 jaar. Onze aanpak is persoonlijk, enthousiast en creatief. Wij houden rekening met de omgeving om zo het beste uit de locatie en de woning te halen en de juiste harmonie te creëren. Denk aan het lichtinval of het uitzicht vanuit de woonkamer. Wij helpen jou met zowel het exterieur als het interieur van de woning.

verbouwen
Heb jij meer ruimte nodig in/bij jouw huidige woning of ben jij toe aan een nieuwe beleving in jouw huidige woning? Dan is het verbouwen van jouw huidige woning een oplossing.

Gezinshuizen

Dit kan het verbouwen van heel het huis zijn, maar ook een kleinere aanpassing van een bepaalde ruimte. Denk eens aan een dakkapel waardoor je meer licht krijgt, of de beneden verdieping begane grond uitbreiden of bv de trap verplaatsen. Wij kijken samen met jouw wensen wat we uit de bestaande woning en omgeving kunnen halen.

Het ontwerpen van een gezinshuis of een multifunctioneel dorpshart is een complexe opgave. Zo is het niet alleen belangrijk dat het eindresultaat er naar wens uit ziet, maar ook dat het functioneel is en minimaal een toevoeging is aan het dorp. Met meer dan 25 jaar ervaring op dit gebied snapt Archivice wat de doelgroep nodig heeft en wat de problematiek is. Niet voor niets is dit gedeelte van het dorp De Glind een schoolvoorbeeld van ontwikkeling voor de gemeente.

Archivice kijkt naar de locatie en wat de mogelijkheden zijn. Met het ontwerp zorgen wij dat overzicht en privacy in goede balans is met elkaar. Iedereen kan zich terugtrekken en zijn eigen ding doen, maar het woongedeelte blijft te allen tijde overzichtelijk en beheersbaar.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat het interieur aanpasbaar is. Als de woning een andere functie krijgt, is dit makkelijk te realiseren. Wij zorgen dat de woning uiteraard wel als een fijne en warme woning aanvoelt en dat iedereen er met plezier kan wonen. Kijk een naar het gezinshuis “de Glind” voor inspiratie.

multifunctioneel (dorpshart / sport-wellness centrum)
Wij maken niet alleen gezinshuizen, maar kunnen ook een gebouw transformeren naar een jeugdcentrum of ander soort (sport)complex. Hierbij bekijken wij wat er nodig is voor de community en wat de wensen zijn. Vervolgens bespreken we of dit in het huidige gebouw nodig is of dat er bijvoorbeeld een aanbouw nodig is. Neem maar eens een kijkje naar ons project “De Glindster” Dit project komt van dezelfde opdrachtgever als “gezinshuis de Glind”. Of kijk eens naar het multifunctionele project Rules for Health.

Het realiseren van dromen doe je met architektenburo archivice. wat is jouw droom?

Foto's

architectuur design renovatie transformatie woning modern

Soort gebouw

Bedrijfsgebouwen
Binnenhuisarchitect
Concept- en draagvlakontwikkeling
Herbestemming
Recreatiebouw
Renovatie
Restauratie
Technisch
Utiliteitsbouw
Woningbouw

Onze locatie

Architektenburo Archivice B.V.


Ruimtesonde 9 3824 MZ Amersfoort
0334562626 Klik om te bellen