Architecten Bureau Puur


Doniaweg 75 9104 GJ Damwâld
06-12585390 Klik om te bellen

Over Architecten Bureau Puur

Onze visie

Het kernbegrip bij ons is PUUR. PUUR in vormgeving, materiaalgebruik en detail.

PUUR in vormgeving. Wij vinden dat de kracht van het ontwerp moet liggen in de maat en schaal van het volume en de ruimte. Alle andere architectonische middelen als bijvoorbeeld materialen en kleuren zijn ter ondersteuning hiervan. De kern is om het volume terug te brengen tot haar essentie, te ontdoen van het overbodige, zonder dat het saai wordt. Dit bepaalt in de basis het gevoel bij een bouwwerk.

PUUR in materiaalgebruik. ‘Pure beleving’ als optelsom van al onze zintuigelijke prikkelingen. Horen, zien, voelen en ruiken: allemaal te beïnvloeden door materiaalgebruik. Wij passen materialen toe, die passen bij het doel waarvoor ze worden ingezet. Aspecten als kleur (verkleuring), textuur, reflectie, temperatuur en natuur bepalen de sfeer. Spanning en uitdrukkingskracht worden versterkt door het contrast te zoeken met materialen als glas, staal en beton in hun brute verschijningsvorm.
Sterkte, verwerkbaarheid en onderhoud maken de keuze voor materiaalgebruik compleet. Bij de keuze voor materiaal gaat de voorkeur uit naar natuurproducten, die met ambachtelijk en groot vakmanschap zijn verwerkt, zoals hout, metselwerk en natuursteen.

PUUR in detail. De architect Jen Alkema zei ooit: “details dienen niet louter ter versiering, maar zijn de sleutel tot de architectuur als geheel”. Hij is gefascineerd door het potentiële effect van een detail, bij het ervaren van een ruimte, door de geconcentreerde uitdrukkingskracht ervan. Wij vinden dat het detail een afgeleide moet zijn van het totaalconcept en dient ter ondersteuning, zodat het geheel aan kracht zal winnen.


Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij proberen u te prikkelen om na te denken over wat u wilt, hoe u dat wilt en vooral ook waarom u dat wilt. Samen proberen we tot de meest ultieme oplossing te komen. . Waarom zou u kiezen voor PUUR?

• Ons ontwerp zal volledig toegespitst zijn op uw wensen ;
• Het door u gestelde budget zal maatgevend zijn;
• Het ontwerp is toegespitst op de locatie;
• Wij treden voor u op als vertegenwoordiger en adviseur ;
• Met onze goede contacten bij de overheid, ontwikkelaars en bouwende partijen kunnen wij helpen bij het vinden van een goede bouwlocatie;
• Tevens op het gebied van interieur kunnen wij veel voor u betekenen.

Met andere woorden, als u kiest voor architectenbureau PUUR, kunt u zich volledig richten op het grote plezier dat hoort bij het bouwen van uw eigen droom. Wij zorgen ervoor dat het bouwproces in goede banen wordt geleid en dat de te maken keuzes overzichtelijk en stapsgewijs tijdens het bouwproces genomen kunnen worden.

Soort gebouw

Architectenbureau
Bedrijfsgebouwen
Binnenhuisarchitect
Gezondheidszorg
Herbestemming
Interieurarchitect
Recreatiebouw
Renovatie
Restauratie
Stedenbouw
Utiliteitsbouw
Villabouw
Woningbouw

Onze locatie

Architecten Bureau Puur


Doniaweg 75 9104 GJ Damwâld
06-12585390 Klik om te bellen